Smart Industry

Smart Industry

Wilt u graag dat uw bedrijf in de toekomst kan blijven presteren? Wij adviseren u om even uit de waan van de dag te stappen.

We leven in een boeiende wereld. Een wereld die razendsnel verandert. Die ons overstelpt met informatie en nieuwe mogelijkheden. Hierdoor verandert de industrie ingrijpend. Er worden steeds strengere eisen gesteld aan producten, productie en procedures. De afhankelijkheid van techniek neemt toe. Om elke dag weer optimaal te kunnen presteren is het noodzakelijk dat u investeert in uw medewerkers. Zij vormen immers het hart van uw bedrijf. Productief zijn en gezond en veilig werken gaan daarbij hand in hand. Nu en straks.

Door de snel veranderende werkomgeving en het feit dat uw medewerkers langer door gaan werken komt u voor een aantal uitdagingen te staan. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers zich blijven ontwikkelen, dat zij duurzaam inzetbaar blijven en dat zij productief en gezond zijn en blijven? Op welke manier gaat u om met het spanningsveld tussen productie, veiligheid en kwaliteit? Hoe zorgt u ervoor dat u het beste uit uw medewerkers haalt en dat de mens (weer) leidend is in uw organisatie?

vhp human performance benut de kracht van uw werknemers optimaal en zorgt voor een optimale afstemming tussen mens, organisatie en techniek. Wij richten ons op het creëren van een omgeving die de mens volledig dient én op het vergroten van de impact van de mens in deze omgeving. Hiermee dragen wij direct bij aan tevreden en gezonde werknemers en aan verbetering van uw productiviteit en bedrijfscontinuïteit.

Structureel aandacht voor arbeidsveiligheid

Wij helpen bedrijven in het duurzaam verleiden van medewerkers tot veilig en gezond gedrag op de werkvloer. We starten met een scan om de huidige veiligheidscultuur in kaart te brengen. Samen met u realiseren we vervolgens een aansprekende en gedeelde visie op arbeidsveiligheid, gevolgd door een programma dat het beheersen van risico’s en het inregelen van een heldere structuur combineert met positieve gedragsbeïnvloeding. In dit programma kunnen diverse interventies ingezet worden zoals events, workshops en trainingen op gebied van veiligheidsbewustzijn, (coachend) leiderschap, teamontwikkeling, het goede gesprek over veiligheid tot het opleiden van veiligheidscoaches en preventie-medewerkers.

Duurzaam LEAN

Technologische ontwikkelingen zorgen in veel industrie voor verregaande automatisering. Dit zijn mooie kansen om uw productieproces te verbeteren  en tegelijkertijd de talenten van uw medewerkers optimaal te benutten. Wij kunnen u begeleiden en inspireren door onze aanpak van Lean Six Sigma met zowel aandacht voor het verbeteren van het productieproces als aandacht voor de mens. Dit noemen wij Duurzaam LEAN. We zetten multidisciplinaire teams in met gecertificeerde Black Belts en ervaren specialisten in gedragskunde, organisatiepsychologie, bewegingswetenschappen en industrieel ontwerpen.

Verminderen fysieke belasting medewerkers

In veel bedrijven in de industrie wordt nog veel fysieke arbeid verricht, met mogelijk lichamelijke klachten van werknemers en uitval tot gevolg. Wij kunnen u en uw organisatie helpen de fysieke belasting van uw medewerkers te reduceren. Dit doen we door de fysieke belasting in uw organisatie te meten om vervolgens adequate oplossingen, zoals trainingen, (her)ontwerp van de werkplek, ontwerp van tools of het aanpassen van het werkproces, te realiseren en implementeren.

Process control

  • Controle houden over de processen, ook als het even spannend wordt. Wij ontwerpen control rooms zodat mensen gezamenlijk een goede prestatie kunnen neerzetten.
  • Software kiezen? Voordat u software koopt stellen wij de specificatie op, afgestemd op uw werkprocessen. Wij beoordelen de aangeboden software op gebruiksvriendelijkheid, zodat helder wordt in welke mate de software op uw organisatie is toegesneden.
  • Van data naar informatie (interaction design): Wij vertalen de data uit verschillende bronnen naar overzichtelijk gepresenteerde informatie, bijvoorbeeld voor dashboards.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is gezond  en vitaal je pensioen halen. Dat betekent verder kijken dan de waan van de dag. Dat betekent werken met inzetbare en vitale medewerkers en dat betekent werken vanuit goede en slimme arbeidsomstandigheden, een actief loopbaanbeleid en een gezonde organisatiecultuur. Wij helpen u de juiste keuzes te maken zodat uw mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven, nu en in de toekomst.