Smart Industry

De vierde industriële revolutie

In de industrie is ook de digitalisering van de maatschappij duidelijk voelbaar. De consument, of dat nu een tussen- of eindgebruiker is, wordt steeds veeleisender en eist maatwerk. De industrie speelt daarop in door met steeds meer verschillende producten aan de wensen te kunnen voldoen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Om als bedrijf klaar te zijn voor de toekomst, dien je je het volledige arsenaal aan noviteiten eigen te maken. Wil je jouw klant daadwerkelijk op zijn wenken kunnen bedienen, dan is het handig zaken zoals het internet of things, hypermoderne robots, 3D-printing en nanotechnologie in huis te halen, maar ook te snappen hoe je deze technologieën voor je bedrijf in kunt zetten om het grootst mogelijke potentieel te bereiken. Bovendien kun je deze techniek ook inzetten voor het vervolgtraject. Want om uw product op zijn bestemming te krijgen, kan worden samengewerkt met transportbedrijven die hun zaakjes eveneens op orde hebben wat betreft slimme technologie.

Robot of mensen?
Robot en mensen!

Maar waar staat de mens in dit traject? Wordt die niet overspoeld door al deze complexe systemen van robots en programma’s? Is er überhaupt nog plek voor de mens op de werkvloer van de smart industry? vhp human performance vindt van wel. Uiteraard wordt geprobeerd om tegen zo laag mogelijke kosten zo veel mogelijk werk te verzetten door technologie in te zetten. Veel werk kan worden verricht door sensoren, computers, robots en programma’s – alles is immers gericht op de output.

Smart industry wil direct inspelen op de behoefte van de consument, waardoor meer differentiatie ontstaat. Dat betekent dat er van de mensen díe nog op de werkvloer staan veel meer wordt geëist. Dat zijn nu specialisten die weten wat ze doen, die weten wat er in het geval van een storing moet gebeuren. Dat kan alleen maar door bij te blijven leren en sterke en zwakke plekken in het proces te blijven analyseren. Door te blijven communiceren met collega’s.

Mens is sterke schakel

vhp human performance benut de kracht van werknemers. Werknemers die proactief en zelfsturend kleine storingen meteen kunnen oplossen, zonder de boel stil te leggen om er iemand anders bij te halen. Dat kost alleen maar tijd en geld. vhp human performance streeft naar medewerkers die meedenken in het voortdurend verbeteren van het productieproces en daarmee bijdragen aan verhoging van de productiviteit en de bedrijfscontinuïteit. Dat levert geld op en bovendien ook nog eens goed en boeiend werk.