Smart City

Toezicht op openbare ruimten door centrales met cameratoezicht

De overheid zet centrales met cameratoezicht in om de openbare orde in publieke ruimten te waarborgen. Dit gebeurt in binnensteden, uitgaansgebieden, woonwijken, stations en andere openbare plaatsen. Cameratoezicht helpt om verstoringen vroegtijdig waar te nemen. Het vermindert de criminaliteit en vergroot het veiligheidsgevoel van mensen, zoals hulpverleners. Bovendien kan handhaving hierdoor veel gerichter worden gedaan.

vhp human performance richt centrales met cameratoezicht in

Wilt u het cameratoezicht op één locatie onderbrengen? Gaat het om een nieuwe centrale of modernisering van de bestaande centrale? vhp is uw partner die weet hoe u dit het beste kunt doen. Ons topteam van ergonomen, industrieel ontwerpers en gedragsveranderaars heeft een uitgebreid track record. U ziet ons werk terug in onder meer Rotterdam en Alkmaar.

We inventariseren de functionele eisen voor de inrichting van de ruimte, de toezichtwerkplekken en de omgevingsfactoren. Ook stellen we de functionele specificaties op voor de ergonomische inrichting van de ruimte. Dit leggen we vast in een functioneel programma van eisen. Op basis van de eisen worden een aantal ontwerpvarianten gemaakt. De voor- en nadelen van de ontwerpvarianten worden getoond. U kunt hierdoor gemakkelijker keuzes maken. Uiteindelijk maken we een definitief ontwerp van de centrale.

Een nieuwe omgeving vraagt om een andere manier van samenwerken. Daarom begeleiden we na de inrichting de nieuwe manier van samenwerken tussen operators, beveiligers, politie en hulpdiensten. U verzekert zich er hierdoor van dat de centrale vanaf de eerste dag soepel draait.

Wilt u uw centrale met cameratoezicht optimaal inrichten?

Tijdens onze afspraak ziet u hoe we dit in verschillende steden hebben gedaan. Neem contact op of bel ons voor een vrijblijvend gesprek.