Home / Diensten / Meldkamers & Controlekamers

Meldkamers & Controlekamers

De behoefte aan controle groeit en de techniek ontwikkelt zich snel. Welke controlekamer past u het best? vhp ontwerpt en specificeert voor u de best passende oplossing

Een goede controlekamer is herkenbaar aan rust en slagvaardigheid. Ook als het even spannend wordt. Dit kan alleen bereikt worden met doelgerichte en efficiënte werkprocessen, een flexibele en goed opgeleide organisatie, slimme informatiepresentatie, handige IT-systemen en een goed ingerichte ruimte. vhp ontwerpt voor procescontrole, verkeersleiding, brug- en sluisbediening, beveiliging en voor openbare orde en veiligheid.

Verkeersleiding

Verkeersleiding

Hoe bereik je een veilige en vlotte doorstroming? Wanneer maakt de verkeersleider het verschil? vhp haalt het maximale uit mens en machine.

Meer weten

Bruggen en sluizen

Steeds meer bruggen en sluizen worden op afstand bediend. De bedienaar in de centrale heeft geen direct zicht. Hoe zorg je ervoor dat de bedienaar veilig en efficiënt bedient?

Meer weten

Bruggen en sluizen
Security / beveiliging

Security / beveiliging

Steeds meer gebouwen en terreinen worden bewaakt met camera’s en detectiesystemen. De techniek ontwikkelt zich snel. Hoe past de bewaker in dit plaatje? vhp ontwerpt en adviseert.

Meer weten

Procescontrole

Procescontrole maakt gebruik van veel systemen die samen een proces sturen. De systemen zijn vaak zelf al ingewikkeld. Hoe kan de procesoperator het totaal bewaken? vhp ontwerpt en adviseert.

Meer weten

Procescontrole
Openbare orde en veiligheid (OOV)

Openbare orde en veiligheid (OOV)

Politie, brandweer en ambulancezorg moeten altijd snel en adequaat handelen. Dit stelt eisen aan organisatie, middelen en inrichting van de meldkamer. vhp ontwerpt en adviseert.

Meer weten

Voertuigen en vaartuigen

Een scheepsbrug en een brandweerwagen zijn kleine controlekamers. Hoe past de vele techniek er in zodat er ook nog goed bediend kan worden? vhp ontwerp en adviseert.

Meer weten

Voertuigen en vaartuigen